FAQ

Veelgestelde vragen:

Op deze pagina vind u vragen die ons vaak gesteld worden. Mogelijk zit het antwoord op uw vraag er ook bij. Is dat niet zo dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Waarom is een legitimatie verplicht voor inschrijving?
Sinds 2009 is het wettelijk verplicht om naast uw verzekeringsnummer ook uw burgerservicenummer in uw patiëntendossier te vermelden. Om dit te kunnen controleren vragen wij u naar uw legitimatie. Een geldig legitimatiebewijs is: paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.
Wanneer moet mijn kind voor het eerst mee naar de tandarts?
Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd vertrouwt raken met de tandarts. Neem ze gerust mee wanneer u zelf voor controle komt zodat uw kind kan wennen aan de omgeving. Heeft u een afspraak voor een behandeling dan kunt u uw kind beter niet meenemen. Vanaf 2,5 jaar is een controle van het gebit van uw kind mogelijk.
Is bloedend tandvlees normaal?
Nee, bloedend tandvlees duidt op een ontsteking van het tandvlees. Het is verstandig om een afspraak met uw tandarts te maken.
Ik heb een slecht gebit krijgt mijn kind dat ook?
Nee, zeker niet! Een slecht gebit is niet erfelijk bepaald maar heeft te maken met poetsgedrag, voeding, speeksel, mondademhaling en stand van de tanden en kiezen. Wij besteden veel aandacht aan de preventie van cariës bij kinderen, pubers en jong volwassenen.
Moet ik 1 of 2 keer per jaar naar de tandarts?
Ons beleid is: van 0 tot 19 jaar minimaal 2 keer per jaar voor controle en daarna op advies van de tandarts. Het aantal periodieke controles per jaar is per patiënt verschillend. Het is verstandig om met uw tandarts te overleggen wat voor u het beste is.